Kacige za motor

Dolaskom lijepog vremena, na cestama će biti sve više motora. Vozači motora uživat će u vožnji svog limenog ljubimca na dva kotača, ali ujedno će biti i izloženi opasnosti. Najveća opasnost su im vozači automobila koji ih ponekad ne uspiju uočiti na vrijeme ili ignoriraju njihovo postojanje u prometu. Zbog toga često dolazi do sudara. A sudari su za vozača motora puno opasniji jer pri padu s motora mogu ozbiljno stradati. Zato je svakako važno imati i određenu zaštitnu opremu. Neophodnu zaštitu svakako predstavljaju kacige za motor ili moto kacige, kako ih još neki nazivaju.

Kaciga za motor – vaša prva zaštita

Kaciga za motor spada u neizostavni dio kada se kupuje moto oprema za vožnju. Kao što ste puno vremena utrošili kada ste birali idealan model motora, trebali biste puno vremena utrošiti i pri odabiru kacige za motor. Postoje razne vrsta kaciga za motor, a na vama je da odaberete onu najprikladniju. Za vlasnike nešto jačih motora koji će pri vožnji postizati nešto veće brzine, iznimno je bitno da je kaciga dobro učvršćena te da je izrađena od najboljih materijala koji će vas zaštititi pri padu. Naime, pri padu s motora pri većim brzinama, poluotvorene kacige ili moto kacige od nešto slabijeg materijala vam neće pružiti adekvatnu zaštitu.

Moto kacige za dobar izgled

Kacige za motor razlikuju se po veličinama te je vrlo bitno da odaberete najprikladniju veličinu za optimalnu zaštitu. No, kacige za motor nisu samo sigurne, već su i vrlo atraktivnog izgleda. Dostupne u mnogo različitih boja te s raznim zanimljivim dizajnima, odlično će se uklopiti u vaš cjelokupni izgled.

Planirate li povremeno prevoziti i dijete na motoru, onda je potrebno da i njemu kupite odgovarajuću kacigu. Dječja kaciga za motor je često raznih šarenih boja te će se djeci vrlo svidjeti. Ali bitnija je ona druga strane dječje kacige za motor, a to je sigurnost. Pružit će vašem djetetu onu potrebnu sigurnost prilikom vožnje na motoru. Ako na motoru većinu vremena prevozite još nekog, odlična opcija bi bila i kupnja komunikacijskog sustava. On spada u dodatnu opremu kaciga za motor te ćete pri vožnji moći vrlo jednostavno komunicirati.

Kacige za motor definitivno spadaju u osnovnu opremu, koju morate kupiti i imati pri vožnji motora. U osnovno opremu pripadaju i moto rukavice i motorističke čizme. Tražite li najbolje modele, sigurne, a ujedno i vrlo atraktivne, pogledajte što vam možemo ponuditi. Dostupne su kacige za motor različitih proizvođača, razni modeli, kao i prilagođene moto kacige za djecu te razna dodatna oprema. Bez obzira za koji model se odlučili, osjećat ćete se sigurnije u prometu.