Motorističke čizme

Vozači motora se često nazivaju i samo motoristi. Riječ je o osobama koje obožavaju vožnju na dva kotača. I tu uopće nije bitno o kojoj vrsti motora se radi. Neki vole vožnju na brzim motorima, neki više vole touring motore, treći pak vole motocross motore. Bez obzira kakav motor imaju, svi vozači motora imaju nešto zajedničko.

A to je da im je potrebna prikladna odjeća i obuća. Naravno da se motori mogu voziti i bez posebne odjeće i obuće, no to nikako nije preporučljivo. Posebna moto odjeća i obuća učinkovito štite vozača od raznih vremenskih utjecaja, a općenito je riječ o moto opremi od nešto kvalitetnijih materijala koji će pomoći pri sudarima ili padovima s motora.

Moto čizme kao simbol

Ako na tren pokušate zamislite nekog vozača motora, vjerojatno će se slika sastojati od nekoga obučenog u neku motorističku jaknu i motorističke čizme. A upravo ta dva dijela spadaju u najosnovniju opremu. Motorističke čizme se razlikuju ovisno o tome kakvu vrstu motora vozite. Primjerice, vozite li motor namijenjen motocrossu, motorističke čizme će se razlikovati od onih namijenjenih vozačima touring motora. A razlog za to je vrlo jednostavan. Moto čizme koje koriste oni koji voze motocross motore moraju biti vrlo čvrste kako bi izdržale vožnju pri neravnim terenima. S druge strane, moto čizme za vozače touring motora ne moraju biti toliko čvrste te se pri dizajnu takvih čizama više pazilo na eleganciju, ali i sigurnost.

Motorističke čizme od raznih materijala

Današnje motorističke čizme često su izrađene od više različitih materijala. Najpopularnije su motorističke čizme izrađene od kože. No, da ne bi bile u potpunosti od kože, često je unutrašnjost izrađene od tekstila, poliestera i sličnih materijala. Sve to omogućava da duže nošenje ovakvih čizama bude vrlo ugodno. Također, moto čizme imaju i dodatna pojačanja na određenim dijelovima kako bi bolje zaštitile zglobove. Budući da motoristi ponekad moraju putovati i po kiši ili ih jednostavno ulovi kiša na putu, ne moraju brinuti da će im čizme premočiti budući da su vodonepropusne.

Pogledajte našu bogatu ponudu motorističkih čizama i odlučite se za one koje vam se najviše sviđaju. Bez obzira koju vrstu motora vozite, kod nas ćete pronaći modele koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. S jedne strane će vam pružiti adekvatnu zaštitu, a s druge strane ćete privlačiti poglede zbog zanimljivih detalja. Uz sve to, potražite i raznu dodatnu opremu, kao što su vezice, pričvrščivaći te mnogo drugih korisnih dodataka za vaše moto čizme.