Motori

Motocikli, ili motori, kako ih mnogi zovi, predstavljaju prijevozno sredstvo na dva kotača. Mnogima su motori postali toliko dragi da su ih počeli koristiti kao svoje glavno prijevozno sredstvo. Najviše ih je na cestama za vrijeme toplijeg vremena. Motori su dostupni za razne namjene te se ovisno o tome motori i kupuju. Prodaja motora raste iz godine u godinu jer je sve više zaljubljenika u to prijevozno sredstvo. Nažalost, uz to raste i broj nesreća u kojima sudjeluju vozači motora.

Vrste motocikala

Motocikli se dijele na više različitih kategorija koje su uglavnom vezane uz samu namjenu. Mnogi će kada se spomenu motori ili negdje pročitaju natpis motori prodaja, odmah pomisliti na tzv. jurilice, tj. kategoriju supersportskih motocikala. To su motocikli vrlo velike snage koji mogu postići iznimno velike brzine. Nažalost, često smo i svjedoci stradavanja vozača ovakvih motocikala. Neke precijene svoje vozačke mogućnosti, a neki stradaju zbog tuđe krivice. Na cestama se može vidjeti i vrlo velik broj touring motocikala. To su motocikli koji su namijenjeni za duža putovanja te su vrlo udobni za duže vožnje i jednostavno prenošenje više prtljage. Nešto manje popularni su motocross motori koji se uglavnom koriste za vožnju po neravnim terenima. U većini slučajeva, ovakvi motori se koriste uglavnom u profesionalne svrhe.

Prodaja motora

Prodaja motora je sve veća iz godine u godinu. Sve je više onih koji se odlučuju za kupovinu motora pa i ne čudi kako se otvara sve više specijaliziranih trgovina koje ih prodaju. A na njihovim izlozima, uz klasične natpise motori prodaja i slične, mogu se često vidjeti i informacije o novim modelima. Proizvođači svake godine na tržište izbacuju i nove modele koji su još bolji i napredniji od onih starih. Naravno, s time često dolazi i povećanje cijena. No, kupci su uglavnom toga svjesni i nemaju problema s time što plaćaju nešto veću cijenu za kvalitetnije i naprednije motore.

Novi modeli motora često su i tehnološki inovativniji, a samim time i sigurniji. Tehnologija se probija u sve industrije, a to je posebice vidljivo kod autoindustrije i motoindustrije. Tako su danas motori prava remek djela inženjera koji pri njihovoj proizvodnji koriste najmodernije uređaje i pomagala. Kada je riječ o samim proizvođačima, iako ih postoji jako mnogo, postoji oni koji su tijekom godina stekli određenu dobru reputaciju. Motori koji dolaze iz tvornice Honde, Suzukija, Harley Davidsona, BMW-a spadaju u sam vrh. Cijene njihovih motora su često i nešto veće, ali kvaliteta u svakom aspektu opravdava tu cijenu.