Moto jakne

Motor se može voziti u bilo kakvoj odjeći. No, to nije dobro iz više razloga. Prije svega, obična odjeća neće vam pružiti adekvatnu zaštitu u slučaju pada s motora. Isto tako, neće vas zaštititi pri raznim nepovoljnim vremenskim uvjetima. Dugogodišnji vozači motora znaju koliko je važna motoristička odjeća. Iako postoje razne vrste motorističke odjeće, kao onaj najvažniji se ističu moto jakne.

Moto jakne za pravu zaštitu

Vozači motora koji još nemaju puno iskustva u vožnji često prave jednu grešku. Naime, pri vožnji za lijepog vremena, ne žele oblačiti motorističke jakne jer misle da će im u njima biti prevruće. Nažalost, zbog toga se izlažu mogućim ozljedama u slučaju pada s motora. Motorističke jakne su u prvom redu napravljene kako bi što bolje zaštitile vozača u slučajevima sudara ili pada s motora. Upravo zbog toga su izrađene od vrlo čvrstih materijala koji će odlično amortizirati udarac o tlo. Osim toga, mnoge moto jakne imaju i dodatne štitnike na dijelovima koji prekrivaju najugroženije dijelove tijela. No, ono po čemu je materijal od kojeg su izrađene moto jakne još zanimljiv je prilagodljivost raznim vremenskim uvjetima. Materijal odlično provodi zrak kroz cijelu jaknu te vam i pri vožnji u vrijeme ljetnih mjeseci neće biti prevruće. Vožnja u zimsko vrijeme također će biti ugodna jer će se topli zrak dugo zadržavati unutar moto jakne. Ako vam je po ljeti ipak prevruće, poneki modeli imaju i odvojivi termo dio koji se lako može skinuti, a jakna će vas i dalje štititi od mogućih ozljeda. Nije potrebno posebno ni napominjati da su moto jakne vodonepropusne pa će vas zaštititi u slučaju kiše.

Atraktivnost

Motorističke jakne vam u prvom redu pružaju odličnu zaštitu. No, ono po čemu se još ističu je i njihova atraktivnost. Veliki asortiman različitih modela zadovoljit će i one najizbirljivije. U našoj trgovini možete se odlučiti za moto jakne nešto elegantnijeg izgleda, primjerice crnih nijansi. Ali i oni drugi vozači koji vole šarenije boje doći će na svoje. Takve šarenije moto jakne su odlične i zbog toga što će vas drugi vozači puno lakše uočavati na cesti.

Kako bi zadovoljili potrebe svih vozača, u našoj ponudi možete pronaći motorističke jakne za oba spola, kao i za sve generacije. Kako bi se lako snašli i što brže pronašli odgovarajuće modele, sve je kategorizirano u nekoliko lako dostupnih kategorija. Odaberite moto jaknu koja vam se sviđa po izgledu, koja vam odgovara po veličini i sigurno krenite na vožnju motorom. Uz moto jaknu, također je potrebno kupiti kvalitetne moto rukavice i motorističke čizme.